Det närmar sig....

Några år gammalt foto, annorlunda nu, de har följt skötselplanen för Naturreservatet och tagit bort alla enbuskar/slånbärsbuskar, ska bara finnas ljunghedar.

2017-02-02

Mycket att planera inför operationen, saker som jag troligtvis inte klarar precis efter.

Klippt två fruktträd, klippt ner perenner. Kanske inte så bra att klättra på stege, får väl ta en värktablett extra i kväll.....

Beställt ved, första lasset planerat till helgen 25-26/2, då hinner jag lava upp det innan op. Andra lasset till påskveckan, kanske får man hjälp med det...

2017-02-04

Träffade Hen när jag var ute och cyklade med hundarna, Hen är läkare, undrade varför jag gick så illa, förklarade och Hen svarade " ska du då drabbas av dem på Ortopeden", förklarade att jag ska till Capio M, vad bra svarade Hen........då kan vi snart springa ikapp......hoppas Hen har rätt.

2017-02-05

Burit upp Albertina (robotklipparen) till altanen, enklare ifall man ska ha hjälp att sätta ut den på plats i trädgården, passade på att byta knivar också.

Vadå gymnastik, 5-6 rundor i källartrappan räcker. Tänkte även gett mig på att plantera om Mårbacka och ta upp även dem till altanen, tror jag väntar några dagar.

Ibland känns det som ischias, värker genom hela benet ner i foten, hade faktisk svårt att cykla med hundarna i eftermiddag....

Tänkte klippa resterande fruktträd i morgon om vädret tillåter. 

Hm....känns som det åter blir en sömnlös natt, märkligt man känner det på ett tidigt stadium trots medicin...så är det.

2017-02-08

Då var det dax för en annan del av mig, test på Edokrina.

Ska tydligen fasta 48 timmar med provtagning var 4:de timma. Får dricka kaffe, te eller vatten utan tillsatser.

De kommer att ta många typer av prover under tiden, förutom blodsocker så nämner de C Peptid och Pro Insulin. Dessa kan bara analyseras på KI alt. att de skicka till UK.....???

Har gjort två stycken Glykostester på VC, båda på fastande mage, första gången blodsockervärde 6,4 och 3,6 efter att drucket Glykosblandningen och väntat två timmar. Andra gången var värdena 5,7 resp 2,7. Alltså producerar kroppen mer insulin än vad som behövs.

Det är detta de nu ska försöka utreda......

2017-02-09

Fattig frukost, kaffe och vatten, jag kommer att "skramla" när jag går ut härifrån.....

De satte kanyl i armen " ifall du får lågt blodsocker måste vi tilllföra glykos" sa de, hm...det är ju då jag får lågt blodsockervärde.

6,2 i blodsockervärde igår kväll, 6,4 idag på morgonen.... ökat till 6,6 vid lunch

2017-02-10

Då var ännu en natt avverkad, värdena stabila så jag får ta ett snack med läkaren, känns lite overkill att ta upp en plats när man känner sig i VM form......

2017-02-13

Då var Coxitdyna, toaförhöjning, griptång och strumppåtagare hämtade. Trodde jag skulle betala men det var gratis.

Fick nya övningar av sjukgymnasten och fick visa mitt kunnande i gång med kryckor.....man är ingen 15-åring precis.

2017-02-17

Då var inskrivningen genomförd.

Började med röntgen och referenskula.

Därefter EKG, blodtryck och blodprov, hm...första sköterskan försökte sticka 3 ggr utan en droppe, andra sköterskan lyckades på tredje försöket.

Allmän information av sjukgymnast för oss alla ( vi var 6 stycken som skrevs in, 5 höftleder och 1 knäled), den allmänna informationen fortsatte med narkosläkaren, där efter var det enskilt möte med narkosläkaren under cirka 15 minuter.

Tydligen får man ta 2 tabletter sittande på en säng, sedan påstår de att man "somnar i famnen på en sköterska", därefter minns man inget mer förrän man vaknar några timmar senare. Det är ryggmärgsbedövning som gäller.

Operation 6/3 och jag ska vara på plats 07:00, operation 08:00 och under den timman ska man hinna duscha sista gången, byta kläder.