Nya protesen

2017-03-05

Då är det dagen före.

Har duschat första gången med Descutan, blir ytterligare en duschning senare i kväll. Tredje duschningen sker inne på Capio Movement i morgon bitti innan operation.

Börjar kännas lite nervöst men antagligen för detta är något okänt för mig. Har haft turen tidigare i livet att inte behöva anlita sjukvården.

2017-03-06

Då har det varit en sömnlös natt samt tidig uppstigning.

07:00 på avdelningen, dusch, byte kläder, satt kanyl i armen och lite tabletter. 07:45 lite lullig av tabletterna men transport till operation, fick gå in och sätta mig på operationsbordet. Sköterska som stod framför mig kopplade in en slang till kanylen och efter några sekunder minns jag inget mer förrän jag vaknade på uppvak.

Fick en välkommen frukost med KAFFE....tog min första promenad med gåställning typ 12:00. 

Läkaren kom på besök, operationen tog cirka 1,5 timma...

Egentligen otroligt att det fungerar.

Delar sal med 3 andra trevliga herrar alla tre har opererat knäna och de har en fruktansvärd värk säger de. Peppar så har jag ingen värk, känns bra än så länge.

I morgon blir det hårdkörning, sjukgymnasten kommer typ 10:00, träning med kryckor, träna att gå i trappor och sedan röntgen.

Hemgång beräknad till cirka 14::00 - 15:00

Ja, det var denna dagen, dax kanske att försöka sova men inte så lätt i denna miljön, ojande, snarkande, sköterskor som springer, ja då är flagglinans piskande en inget rena sömnmedlet.....

Natti , natti........

 2017-03-07

Ny dag nya utmaningar.

Gångträning, rond, besök av sjukgymnast, röntgen.

Hemresa efter lunch, skönt....

Fick kopia från röntgen, proteserna köps tydligen från Tyskland och då är de troligtvis tillverkade i en DMG maskin, hm........undrar hur länge de håller då ?

Då sjukgymnasten ville ha kvar mig under deras kontroll passade jag på att boka in tid när jag gick därifrån, känns väldigt tryggt.

Fick tid om 3 veckor, då börjar nog hårdkörningen med Kikki....👍🏻

Vill bara berömma ALL personal på Capio Movement, helt outstanding, kan bara rekommenderas.

2017-03-08

Träningsprogram morgon, middag och kväll. Tar sprutor själv mot propp, tur man har lite bukfetma att sticka i....

Faktiskt tagit min första promenad ute, inte så långt men ändå, skönt med frisk luft.

Känns fantastiskt, värken jag hade i hela vänstra benet är borta, var försvunnen redan när jag vaknade upp efter operationen, detta var något läkaren höjde ett finger för, han trodde inte jag skulle bli smärtfri av operationen, hoppas det inte återkommer.

Bokat tid för att ta bort stygnen om 3 veckor.

2017-03-11

Gått några dagar sen operationen och det känns väldigt bra.

Soligt och fint vårväder gjorde att jag följde med hustru och hundar ut, gick cirka 2 kilometer, inte fort men det var skönt att röra på fläsket. Det jobbigaste är att sitta, en stund går bra med längre perioder är jobbigt. Är det lika fint väder i morgon har jag hotat med en promenad till havet.

 Fortfarande ingen värk och det är skönt, visst stramar och drar det från såret men det är ju något helt annorlunda.

 2017-03-12

Börjar bli vår ute, soligt och skönt. Dagen har fördrivits med gymnastik och en promenad, gick ganska långt känns kanon. Tagit sista sprutan mot proppar, fått blåmärken efter alla, ser lite lustigt ut på buken. Nu blir det släppningen med en fotbollsmatch......

2017-03-13

Capio Movement ringde, de undrade hur veckan varit och ifall de kunde göra något för att underlätta tillvaron, bara att de ringde och frågade är värt ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2017-02-25

Då är det snart 3 veckor sedan operationen, slutat med medicinen förutom att jag tar 1 Arcoxia 60 mg på morgonen, tycker jag går bra, fortfarande 2 kryckor utomhus när jag går med hundarna.

Sjukgymnast på måndag, då blir det säkert hårdkörning

Agrafferna tas på tisdag, hoppas Diskriktssjöterskan inte hittar något som inte ska vara där.

Visst märks det att det är en "mekanisk höft" man fått men inget som är störande.

Förvånad att jag är såpass rörlig som jag är efter allt man läst...var med på Maxi och handlade, kvinnan som expierade mig i scharken undrade vad jag gjort, jag förklarade och då sa hon att hennes mamma gjort samma för typ 4 veckor sedan på sjukhuset men det enda hennes mamma gjorde var att gnälla, gick inte och åt massor av tabletter. Hon tyckte jag gick som en mannekäng.......😂

2017-03-27

Då har man varit hos sjukgymnasten första gången efter operation och fått ovett...

Tyckte jag var nonchalant med kryckorna...2 kryckor ytterligare 3-4 månader utomhus och minst 1 inne....

Toaförhöjningen ytterligare 3-4 månader, hm...då måste jag ta med den om man ska någonstans där det inte finns handikapptoa, ja så hon, anser du att du inte kan kontrollera magen är det så.

Hur jävl......lätt är det att kontrollera magen, behov kan ju uppstå på 3 röda sekunder.

Fick kompletterande övningar för att stärka bäckenmusklerna 

Återbesök 27/4 och då ska jag få börja cykla under "kontrollerade" former.....

Har ju slutat med medicinen då jag inte har någon värk men ska fortsätta med Arcoxia sa sjukgymnasten.

2017-03-28

Då var agrafferna tagna, 22 stycken till antalet.

Såret ser bra ut sa distriktssköterskan, hon satte på ett bandage typ det jag haft efter operationen det ska sitta typ 3-4 dygn sen kan jag var utan.